1 av 2
Foto Lars Hedelin/Scanix
2 av 2
Katarina går och går...

Torsdag 4 mars 2010

Många som har möjlighet har valt att elda med ved den här kalla vintern men det finns också risker med vedeldning. Katarina åker till räddningstjänsten i Katrineholm och pratar om vad vi kan göra för att förhindra olika typer av bränder. Välkomna till Nya Morronskiftet med Jonas, Fredrik och Katarina.

06.15 Flera ton med snö har skyfflats ner från taket på ett parkeringshus i Eskilstuna. Per Bokvist kör lastar snö på lastbilar med sin hjullastare.

06.40 Vi slår ett slumpvis telefonnummer och hamnar hos en trevlig man i Malmö. Det visar sig att mannen säljer vägsalt och vi föreslår att vi kan transportera ner snö från mälardalen så att han kan fortsätta sälja sitt vägsalt.

06.50 Våren har kommit! Inte till Sörmland men väl till de sydligaste delarna av Sverige. I Malmö, Lund och Falsterbo så har dygnsmedeltemperaturen varit över noll grader under sju dagar och då är det vår, enligt SMHI.

– Idag blir det mulet och några minusgrader men imorgon kan vi se fram mot en dag med strålande sol, berättade Alexandra Ohlsson vid SMHI.

07.14 På lördag ska det räknas örnar runt om i mälardalen. Sten Ullerstad är projkledare för örnräkningen och han menar att den kalla vintern har varit bra för örnarna.

08.15 Tävlingen Personen.

09.40 Katarina är hos räddningstjänsten i Katrineholm den här morgonen. Vi pratar om brandförebyggande åtgärder och låter Katarina göra en del av brandmanstestet...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista