Kerstin Johannesson och Monika Lindbom är konsulter vid Anhörigcentrum i Eskilstuna. De är på plats vid säkerhetsdagen för att informera om deras verksamhet - de erbjuder bland annat en trygghet och en gemenskap för anhörig som ger omsorg till närstående. Flera aktörer var även där för att informera. Foto: Maria Iwerbo/ Sveriges Radio Sörmland
FREDAG 1 OKTOBER 2010

Säkerhetsdag för äldre

I dag är det FN:s internationella äldredag och det här uppmärksammar Myndigheten för Samhällskydd och beredskap genom kampanjen Peppar, peppar... som fokuserar på seniorers säkerhet. Reporter Maria Iwerbo åker till Munktellarenan där Eskilstuna kommun arrrangerar en säkerhetsdag för seniorer. Under dagen kommer Handikapprådet, Räddningtjänsten och Polisen föreläsa om säkerhet utfrån olika aspekter. På plats finns även olika stationer med aktörer som arbetar förebyggande och hälsofrämjande för just äldre personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".