1 av 10
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

Morgans underbara resa genom kroppen

Kanske var Du en av dom som följde serierna Morgan bygger kropp och Morgans resa genom 1900 talet? I vår tar han sig an vår mänskliga anatomi. Följ med på en häpnadsväckande färd genom ben, nerver och inre organ. Med utgångspunkt i hjärtat reser Morgan på upptäcktsfärd varje vecka.

Lyssna här!

FOTEN: Morgans första resa tar oss via mage, rumpa och ben ner till fötterna. Du får bland annat möta foten som som gjorde 1-0-målet mot Argentina i VM 2002 och höra om Morgans värsta fantasi-fotåkomma:

HALSEN: Resan går vidare och gör ett stopp vid halsen. Vill du veta mer om halsens anatomi, hur stämbanden fungerar och få reda på vad rösten mår allra bäst av? Lyssna på del 2 av Morgans kroppresa:

RUMPAN:Resan går från halsen ner till rumpan. Lär känna denna centrala kroppsdel som kan vara både tilldragande och frånstötande. Varför är stjärten så central när det gäller BDSM? Få reda på det och mycket mer i hållplats Stjärten:

MAGEN: Från rumpan till magen. Följ med Morgan till det fjärde stoppet på resan och få reda på vad man ska stoppa i sig för att magen ska må riktigt bra. Dessutom får du träffa kören Magmunnarna:

NÄSAN: Om Morgan hade haft lika lång näsa som mannen som har världens längsta snok, Mehmet Ozyurek, skulle det se ut som på bilden. Följ med på Morgans tur i ansiktets mitt:


 


FITTAN & KUKEN: Följ med Morgan in i det allra heligaste. Morgans kroppsresa gör ett stopp vid Könsorganen och du får veta vad fittan och kuken skulle ha sagt om de haft mun.

Du får också höra vad den vanligaste orsaken till impotens bland unga män är och att kvinnor har en prostata som kan spruta vid orgasm.


BENEN: Följ med till hållplats Benen och lär dig om ”Restless legs”, manmakers och orsaken till varför man egentligen började använda bordsdukar. Hör också Morgan skrika av smärta när han Missa heller inte när Morgan vaxar sina håriga bärare:

ÖGAT: Vad betyder det egentligen att det är ett öga i en triangel avbildat på de amerikanska endollarsedlarna? Och vad har ögat för plats i språket och musiken. Följ med när Morgans kroppsresa gör ett stopp vid Ögat och få bland annat reda på vad det är som är så speciellt med fotbollsspelaren Pelés ögon:

RYGGEN: Morgans kroppsresa når den sista stationen för den här gången och stannar vid Ryggen. Följ med om du vill höra varför Ryggskott egentligen heter som det gör och lyssna på vilka råd Morgans personlige tränare Obelix har för kroppens baksida:

************************************************

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".