Christerlyssnarnas pinsammaste historier

*************************

När jag var på dejt för några år sen, köpte jag en kopp te utan att veta vad den kostade, och lämnade fram en 20a. Den kostade tydligen 25kr och hon frågade om jag hade 5kr, vilket jag av någon anledning uppfattade som att hon undrade om jag ville ha tillbaka 5kr (trodde teet kostade 15kr) så jag vinkade med handen och sa att det kan du ta! Hon stod förvånad medans vi gick in och satte oss, och inte förrän några minuter senare insåg jag att hon faktiskt ville ha mer pengar för teet. Det gick inge vidare på den dejten eftersom jag påminnde mig själv om händelsen och rodnade var 5 minut.
Ciao /A

**************************************************

Jag var 2 år sen på ett ganska stort idrottsevenemang med deltagare från flera olika länder och det var sista dagen och dags för banketten. Alla lag (jag hade alltså själv deltagit detta idrottsevenemang med) var under samma tak och DJn spelade musik och folk dansade glatt. Självförtroende hade stigit under kvällen i samma tak med tomma vinglasen och jag kände att det var dags att hålla tal. Jag bad om att få låna mikrofonen från DJn och det fick jag (varför oj varför?!?! frågar jag såhär efteråt..). Musiken stoppades, folk slutade att dansa och jag började babbla. Dessvärre så pratade jag på engelska för att jag tyckte att alla skulle förstå vad jag sa! Jag pratade och pratade och fattade inte att jag skulle nog sluta, jag hade ju inget klokt att säga. Till slut satt DJn bara på musiken och äntligen blev jag tyst. Under kvällen förstod jag inte hur pinsamt det hade varit, men nu skäms jag fortfarande så mycket att det gör nästan ont att berätta detta...

**************************************************

Jag tror inte jag är den enda som singlat iväg några lite smått sexiga sms till en käraste eller kk. Mitt dåvarande kk och jag hade för några år sedan en ganska trevlig smskontakt en kväll. Smsen var eggande, inspirerande och blev allt mer grova och detaljrika. Jag skrev exakt vad jag ville göra med honom och vad jag ville att han skulle göra med mig. Vi båda tyckte mycket om det. Dagen efter ska jag som vanligt äta frukost med min tjejkompis och sambo. Hon ville inte se mig i ögonen och svarar undvikande på tilltal. Jag gick till skolan och tänkte bara att hon hade sitt vanliga morgonhumör. Efter någon timme får jag ett sms från henne där hon skriver att hon hoppas att smsen hon fått kvällen innan inte var till henne, men om så var fallet så kände hon inte samma sak. Tydligen var det något konstigt med min telefon, eller en inställning jag kommit åt, som skickade alla sms till henne också. Vi har aldrig pratat om det. Och jag får än i dag lite svårt att andas och måste svälja flera gånger när jag tänker på det. Smsen var mycket grova. Mycket...
// Cia

**************************************************

Jag och  min kompis var ute en kväll på o-baren i stockholm som i stort sett är en enda trappa. Jag sitter högst upp med tre stycken söta killar och dricker öl, och min komis står vid ett bord längre ner och pratar med en bekant.    Jag känner mig lite kaxig och säger: ska vi inte ha en öl till? Varav jag snyggt vänder mig om och reser mig upp. Det jag inte märker är att min sjal som jag har knuten runt midjan, glider ner runt mina ben och blir som ett lasso.    Jag tar ett steg och faller huvudstupa ner för trappan. I farten ser jag min kompis och försöker desperat få tag i henne i fallet, vilket jag också får. Tyvärr resulterar det i att hon också trillar och drar med sig ett bord med en hel del öl på som landar på sällskapet nedanför. Vi landar i en liten hög på golvet och hela stället skrattar och börjar applådera. Killarna vi vårat bord skrattar så de gråter och bartendern bjuder på en drink.  Var kanske inte så farligt i alla fall :)

**************************************************

Jag och en vän som var, nyinflyttade i Luleå, skulle inhandla lite saker inför helgens bravader. Detta gjorde vi i det lokala köpcentret ”smedjan”. Efter en stund sa jag till min vän att jag var tvungen att springa på toaletten så jag tar rulltrappan upp till toaletterna. Min kompis, som har lite dåligt tålamod, fick för sej att han skulle skrämma mej medan jag var på mitt toabesök. Snabbt och kort så tar även han rulltrappan upp och ser en låst toalett. Förlitad på uteslutningsmetoden så sliter han, med extremt skrikande röst, upp dörren (låset fungerade tydligen inte)! Jag som sitter på toaletten bredvid hör hans röst men även en annan röst som skriker ännu högre ”Förlåt..Förlååt!!!” Det visade sej att en gubbe som glömt låsa stod och kissade på just denna toaletten. Tror ni min kompis fick skämmas något då gubben, med nerkissade byxor, springande lämnar toaletterna?!?! Man kan då fråga sej varför GUBBEN skriker ”förlåt?” Jag antar att han hamnade i något sorts chocktillstånd eller liknande. Jag stannade kvar på toaletten tills eländet var över. Jag fick ett skratt för livet samtidigt den stackars gubben fick men för livet. Tänk på att alltid låsa efter er mina vänner!
//jacobsson

**************************************************

Ensamstående med en femåring och en treåring svarade jag på en lägenhetsbytes annons. Vi bestämde att jag skulle komma över och titta på deras lägenhet först. Jag och mina två små barn ramlade in och pratade lite med kvinnan i familjen och log åt deras gulliga bebis. Fram kommer mannen i familjen och när vi tar i hand slår det mig att det var han jag träffade några flyktiga nattliga heta nätter precis innan jag träffade mina barns pappa. Efter det har vi inte setts en enda gång eller hörts. Vi tar i hand och jag låtsas som ingenting!Och jag vet inte om han kände igen mig.
/jenny

**************************************************

Jag var nyligen fyllda 9 och hade fått lov att gå på cirkus tillsammans med en vän.  Eftersom jag kommer från ett litet samhälle med ungefär 3000 invånare så var cirkusen en av årets störra händelser. Jag hade fått helt nya vita manchesterbyxor och ljusgul pikétröja och jag minns att jag kände mig fin och var nog lite kaxig över det också.

Vi går till cirkusen, har det jätteroligt och i pausen så fick vi och  resten av cirkusbesökarna gå och träffa och mata djuren som fanns på utsidan av cirkustältet. bland annat fanns det en bebiselefant och eftersom jag var på ett kaxigt humör ville ju jag visa att jag var en modig pojke. så jag går fram  till elefanten med en knippe gräs och den mumsar så gott ur handen, då den helt plötsligt tar tag om mitt vänsterben och börjar snurra mig runt i en cirkel. Efter några mycket förnedrande  varv, hade ju inte en chans att ta mig loss, så kastar elefantbebisen mig rakt i elefantskit!  Mina nya vita manchesterbyxor blir helt förstörda, bruna och illaluktande och jag skäms så fruktansvärt att jag gråtandes går hem. Väl hemma berättar jag det hemska som har hänt, och som svar får jag ett rungande skratt från min älskade mor.  Har inte gått på cirkus sedan dess. kram kram //Henrik, Gbg

**************************************************

En kompis till mig, som vi här kallar Berit, gjorde en pinsam sak då hon just börjat träffat sin kille. Efter en romantisk kväll var det till sist dags för paret att gå till sängs. Berit, nykär och fin i kanten som de flesta av oss i början av ett förhållande, hade inte fisit på hela kvällen och gick en sväng på Statoil i ett falskt ärende för att försöka få ut de undantryckta gaserna. Efter flera försök utan resultat gick hon till sist till sängs. Precis då hon somnat slappnar ju som bekant kroppen av, så hon släpper iväg världens brakare så att både hon och killen vaknar. I ren panik låtsades hon fortsätta sova som om ingenting hänt, och kände hur hennes nya kärlek stirrade på henne från andra sidan sängen. Hon tänkte att nu kan det ju bara inte bli värre, och somnade strax om igen för att sedan vakna upp efter ytterligare 5 min av en brakare av minst samma kaliber.  Jag har skrattat rått åt min kompis för detta, men tji fick jag. Jag träffade själv en kille, och vi var ocksåi nybörjarstadiet då jag en kväll gjorde exakt samma sak. Vad värre är att jag, ostrategisk som jag är, hann mötahans blick innan jag roterade och låtsades sova som om ingenting hänt. Skrattar bäst som skrattar sist, eller hur?
//”Smyg”fisarn

**************************************************

Det absolut mest pinsamma jag nånsin gjort hände för ett par år sen när jag pluggade vid universitet i Växjö. Vi boende i en studentkorridor skulle anordna en korridorsfest. Sagt och gjort, alla som skulle vara där fanns på plats, förutom en tjej, och när hon väl dök upp så trodde jag att hon kom direkt från en föreläsning, då jag tyckte hon såg lite väl bohemskt klädd ut. Så inför alla närvarande ropade jag till henne att gå och byta om och snygga till sig lite. Saken var bara den att hon kom direkt från sitt rum där hon klätt upp sig och gjort sig snygg inför kvällen... jag skämdes nåt brutalt och stämningen blev rätt kylig i festrummet, allra minst sagt. Jag blir fortfarande rödflammig av skam i ansiktet när jag tänker på det!
//Ekonomen

**************************************************

När jag var 15 år fick jag en moped i present. Mopeden var av scooter-typ och var sprillans ny i glänsande silverfärg. Jag var så stolt och skulle åka hem till min bästa kompis för att visa upp den redan samma dag. Dumdristigt nog skulle jag stajla lite och gasa på när jag svängde upp på uppfarten. Vad jag inte hade i åtanke var att jag i princip aldrig hade kört moppe förut, och att det var GRUS jag körde på. Jag tappade kontrollen lite grann på gruset och får då panik och bromsar allt jag kan.. med FRAMBROMSEN! Varpå jag självfallet åkte på en ordentlig vurpa.  Moppen var inte lika fin och glänsande efter det.  Och dessutom stod hela min kompis familj och tittade på...

**************************************************

För två år sedan åkte jag till en kompis i Spanien. Jag hade tidigare fått reda på att hennes mormor var dålig i cancer, och innan jag for ner sa jag till en annan kompis att mormorn skulle avlida, när jag väl var där. Och självklart skedde det tragiska dagen efter jag anlänt till spanien. Jag blev riktigt illa till mods så jag fick skämmas för mig själv. Efter tre dagar där nere skulle jga åka hem, och när jag  skulle säga hejdå till kompisens föräldrar säger jag ”te quierro” till mamman, meningen var att jag skulle säga ”take care” men det slog slint i huvudet, te quierro betyder jag älskar dig på spanska. Fy fan vad jag skämdes... usch...
Mvh Klantskallen...

**************************************************

Jag trodde jag såg en bekant i en affär som stod och hängde över en kundvagn, så jag tog ett ordentligt tag över nacken och tryckte ner honom i kundvagnen och höll kvar länge. Men när han tittade upp så var det en helt annan person. Hade mött hans sambo tidigare i affären så jag var helt med det säkra på att det var Tommy. Men ICKE!!!!! Jag lämnade allt och gick därifrån. Numer kollar jag noga innan jag gör ngt liknande.

**************************************************

Jag får bjuda lite på mig själv jag med då. En fin sommardag för massa år sedan skulle vi ut och festa. Festen var igång och självklart var vi tvungna att ta ut lite pengar innan. Väl  framme hoppar en kompis fram till automaten för att ta ut pengar medan jag och en annan står kvar en lite bit bort och väntade på vår tur. När vi väntat en stund, och jag tröttnat på det skulle jag busa lite med han som tar ut pengar. Självklart går jag fram med mitt kort, drar det mellan han skinkor (på jeansen) och knappar in koden på högerskinkan. Han vänder sig om och frågar ”vad i helvete gör du?”

Självklart var det en annan. Det enda jag får fram var: jag skulle bara ta ut lite pengar. och ser ganska skamsen ut.
/konserven

**************************************************

Här kommer en liten pinsam historia som utspelar sig när jag var 21. Jag och min sambo hade precis börjat träffas.Som det kan va när man är sådär riktigt nykär, så håller man gärna till i sängen ganska ofta. I detta fallet var det precis så när jag var hemma, och inte hade flyttat hemifrån än. vi myste lite och det ena ledde till det andra. Hade en liten tanke i bakhuvudet att jag inte hade låst dörren som jag brukade göra. Efter en stund så knackar det på dörren och mamma frågar om det är ok att komma in.  Skulle man sagt nej, det är inte ok, så hade det blivit pinsamt redan där. Men nu va det så att jag och flickvännen låtsades sova och därmed med fick min mamma inget svar. hade hoppats på att hon skulle strunta i det men så var det inte. in kommer mamma och får se en naken rumpa och två ben i vädret och hon utbrister ”Men, ni kan ju inte hålla på så här mitt på ljusa dan!” SAMTIDIGT som hunden kommer in, skuttar upp i sängen och hoppar så där glatt på min rygg! 2 sekunder senare kommer även lillebror på 16 år in och vänder lika fort som han blev röd i ansiktet. Det blev nog mest jobbigt för min lillebror, som inte kom ut från sitt rum på flera timmar! Turen är att mamma inte bryr sig om sådant jättemycket, så det var inga problem att skämta om det efteråt. Men visst får man höra det några gånger om året!

**************************************************

För några år sedan när jag var sisådär fjorton kanske störde jag mej så mycket på en liten virvel jag har i mitten av luggen... Jag tänkte att om jag klippte bort håret som var i virveln kanske jag kunde täcka med annat hår så jag kunde ha normal lugg som inte åkte åt sidan hela tiden och göra mittbena av sig själv. Tyvärr blev det ju inte riktigt som jag tänkt. Dels därför att jag klippte bort för mycket hår. Dels för att jag missbedömt hur dumt det skulle se ut, och dels för att håret ju växer så även om man klipper precis efter skallen kommer det sticka rakt ut efter ett tag... När det började sticka rakt ut var det ganska uppseendeväckande och folk frågade vad jag gjort... Då skyllde jag på min lillsyrra som var kanske 3-4 år. Hon gillade att klippa sig själv så jag skyllde på henne och sa att hon klippt av mej håret.Jag skäms jättemycket över att jag beskyllde den stackars söta flickungen. Jag har bara berättat för en eller två personer att det faktiskt var jag som klippte av mej håret. Hoppas ingen lyssnar :/

**************************************************

Jag och en god vän glider in på en hyffsat nyöppnad bar för att kolla in den. Vi är lite lagom imponerade, sitter i baren och hänger. Vi upptäcker dock att de två bartendrarna är ganska söta. Och det är här saker börjar gå snett. Fyllan tilltar och som bekant avtar ju omdömet i samma takt. Den ena bartendern växer på oss och är mot slutet av kvällen snygg som en grekisk gud i våra ögon. Under en svag sekund får jag för mig att jag inte kan låta tillfället fly mig ur händerna och när vi går där ifrån lutar jag mig över bardisken och säger ”Om du vill ha mig kan du få mig!” till denna bartender som säkerligen är hyffsat spiknykter. Jag får något undvikande svar men har i alla fall vett nog att gå där ifrån direkt. Morgnonen efter är bakisångesten påtaglig, men jag trodde i alla fall att det pinsama skulle vara över här, men inte. En vanlig arbetsdag på mitt jobb i en butik ett litet tag senare blev pinsamheten total när denna bartender glider in i butiken, med tillhörande barn i barnvagn... Då undrade jag var jag hade min självförstörar-knapp...
/Hanna

**************************************************

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista