Någonstans i Sverige

Semesterplanerna och semesterresorna är i full gång i Semestersverige. Men vart ska man ta vägen? Reporter Hanna har tillsammans med Kikki Danielsson tagit sig någonstans i Sverige, för att få reda på vad som finns att se eller uppleva just där.

ligger i Lappland och har ca 2000 invånare. Arjeplogs kommun är den vattenrikaste i hela Sverige och där ligger tillexempel Hornavan, som är Sveriges djupaste sjö.

ligger i Närke och är en liten industristad på 13 000 invånare. Många förknippar nog Kumla med Kumlaanstalten, men det finns fler kännetecken. Som skor, indianer och Peter Stormare!

är en ort i Lappland med 900 invånare. Ortens namn kommer från Georg Adolf Koskull, landshövding i Norrbottens län i början av 1800-talet. Men den mest kända av alla Koskullskullebor är nog backhopparen Jan Boklöv, mannen bakom v-stilen.

ligger vid Vätterns västra strand i landskapet Västergötland och har ungefär 3600 invånare. Och trots sin ringa storlek så är Karlsborg Sveriges reservhuvudstad. Där ligger nämligen Karlsborgs fästning, som är ett gömställe för kungen vid hot mot vårt land!

är en liten ort i Östergötland med 2600 invånare. Den ligger vid Vätterns östra strand och är stolt moder till den gamle landslagsfotbollsspelaren Klas Ingesson. 

är en ort i Blekinge med 2600 invånare. Europaväg 22 dundrar rätt igenom det lilla samhället och klyver det på mitten. Ett stenkast bort ligger Östersjön och ett kast åt andra hållet ligger Karlskrona, Jämjöbornas nöjesfält.


ligger i Värmland där slätten möter skogen. I industriorten bor det ungefär 7500 personer. Degerforsborna gillar fotboll, dans på logen och bergsturer.