Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Fredag 9 augusti

Korianderbattlet

"Om det är tillräckligt coolt kommer gemene man att tycka att det är gott"
4:19 min

För ett par veckor sedan fick vi det här mailet.

Allt fler restauranger har upptäckt att man kan nyttja en krydda/ört som heter koriander, och de har fått för sig att använda denna i allt från kycklinggryta till sallader och köttfärspajer och taco-liknande grytor.

Då koriander smakar tvål blandat med gamla nycklar skulle jag vilja be dig att säga åt dem att sluta upp med denna dumhet och att de ska inse att koriander smakar skit och INTE ska användas i god mat.

Så snälla. Säg bara ut i etern: SLUTA MED KORIANDER I MAT!

/Barkan

Och vår omröstning slutade på 54 mot 46 procent, med en hårfin fördel FÖR smaken av koriander. Så varför är korianderfrågan så laddad? Vi ringde upp Richard Tellström, lektor i måltidskunskap och känd bland annat från teveprogrammen Landet Brunsås och Historieätarna, för att få svar på hur vi kan tycka så olika om den här kryddan.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".