1 av 15
Billion Ocean, radiolyssnarnas val från Eksjö. Foto: Jennifer Dahlén/SR
2 av 15
3 av 15
Magnus Lindh & Fartygsorkestern
4 av 15
Lena Robert & Leif "Pedda" Pedersen
5 av 15
Jens Proud
6 av 15
Billion Ocean
7 av 15
Sam Elliott
8 av 15
Sam Elliot vann publikens och juryn röst i Eksjö. Foto: Jennifer Dahlén/SR
9 av 15
Billion ocean. Foto: Jennifer Dahlén/SR
10 av 15
Del av juryn och publik. Foto: Jennifer Dahlén/SR
11 av 15
Jens Proud. Foto: Jennifer Dahlén/SR
12 av 15
Lena Robert. Foto: Jennifer Dahlén/SR
13 av 15
Magnus Lindh & Fartygsorkestern. Foto: Jennifer Dahlén/SR
14 av 15
Segerintervju. Foto: Jennifer Dahlén/SR
15 av 15
Sam Elliot med segerspelning. Foto: Jennifer Dahlén/SR

Deltävling 2

Tävlande bidrag är

  • Magnus Lindh, Habo - En liten gumma kan du bli
  • Billion ocean, Vetlanda - Dance in the river
  • Jens Proud, Nässjö - Joy the vision
  • Lena Robert, Tenhult - Kärleksträl
  • Sam Elliott, Tranås - Dancing song


Publiken och juryn i Eksjö röstade fram Sam Elliott som sitt bidrag till länsfinalen. Lyssnarnas val blev Billion Ocean

Deltävling 2 spelades in i Prästängshallen i Eksjö den 25/4


Magnus Lindh & fartygsorkestern består av Magnus Lindh (gitarr), Anders Fennsjö (gitarr, banjo, mandolin, dobro) och Peter Arvidsson (kontrabas). Tre rutinerade Jönköpings-musiker som har satt ihop en mix av låtar som får den mest stelbenta att stampa med foten och den allvarlige att dra på smilbanden. Genomgående är en spelglädje som smittar, stämsången (vad går väl upp mot vuxna män i falsett!) och stränginstrumenten. Text & Musik till ”En liten gumma kan du bli”: Magnus Lindh


Billion Ocean är ett band som består av 4 medlemmar. Bandet spelar pop/rock och älskar att stå på scen och framföra sin musik. Just nu pluggar alla i bandet på Rytmus musiker/artistgymnasium. Bandet bildades under november månad 2008 och har redan under de senaste månaderna haft många konserter och visat upp sig runt om i Sverige. Anton Hildorsson har skrivit text och musik till låten ”Dance in the river”.


Jens Proud spelar glad & svängig musik med berättande texter. Musiken är pop i botten men utsmyckas ofta med reggae & jazzinfluenser. På scen bjuder ”Jens Proud Project” på en härlig liveshow med oväntade inslag. Jens Torvaldsson har skrivit bidraget ”Joy the vision”


Lena Robert är uppvuxen i Tenhult och har bott på många ställen, bla Stockholm, Kungälv, Göteborg, Hönö och i Överum utanför Västervik. Lena tycker att det är otroligt roligt att få möjlighet att sjunga sina egna låtar i olika sammanhang, inte minst i radio. Låten hon deltar med heter ”Kärleksträl” och Lena har själv skrivit text och musik.


Sam Elliott är ett band från Tranås spelandes pop med en härlig blåssektion. Det är verkligen ett liveband som alltid ger publiken en glad konsertupplevelse. Bidraget heter ”Dancing song”. Text: Axel Algmark, Musik: Axel Algmark och Sam Elliott


Bilder från delfinal 2 i Eksjö:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".