SVENSKTOPPEN NÄSTA

Dramatik i telefonomröstningen!

Delfinal 1 spelades in i Medborgargården i Gränna inför en publik på 200 personer. Delfinalen sänds i Pettsson & Co den 30/4 klockan 11.03. "Good times" med Harmony Road från Vaggeryd/Mullsjö utsågs av publiken på plats och en lokal jury till det första finalklara bidraget! Harmony Road består av Anna Anjou, Erik Anjou och Lisa Brunzell. I den dramatiska telefonomröstningen inträffade det osannolika att Amanda Selinder med "Det känns bättre nu" och Hampus Nessvold med "Crash and burn" hamnade exakt lika med 116 telefonröster var. På tredje plats kom Joss med "Dark". Därmed skickar vi tre bidrag från delfinal 1 till Rådhusparken, Harmony Road, Amanda Selinder och Hampus Nessvold!

Bidrag nr 1 - Det känns bättre nu - Amanda Selinder
Artist: Amanda Selinder
Text: Amanda Selinder
Musik: Amanda Selinder

Bidrag nr 2 - Crash and burn - Hampus Nessvold
Artist: Hampus Nessvold
Text: Hampus Nessvold
Musik: Hampus Nessvold

Bidrag nr 3 - Good times - Harmony Road
Artist: Harmony Road
Text: Erik Anjou
Musik: Erik Anjou

Bidrag nr 4 - Please don´t cry - Caroline Hulander
Artist: Caroline Hulander
Text: Caroline Hulander
Musik: Caroline Hulander

Bidrag nr 5 - Dark - Joss Ture
Artist: Joss Ture (Josefine Thuresson)
Text: Joss Ture
Musik: Dennis Ahlm

  • Josefine Thuresson är 26 år, från Tranås och jobbar som fotograf, men skriver låtar för att hon måste. Josefine har tävlat i Svensktoppen nästa tidigare och gör ett nytt försök i år. Låten "Dark" handlar om att ge upp.
  • Caroline Hulander fyller snart 16 år och kommer från Dalstorp. Hon har sjungit i hela sitt liv och började skriva låtar i 12-årsåldern. Hon spelar gitarr, piano och ukulele och är med i två körer.
  • Harmony Road från Vaggeryd/Mullsjö består av Anna Anjou, Erik Anjou och Lisa Brunzell. Med fokus på det vokala och finstämda vill dom förmedla stämning och harmoni i sina låtar
  • Hampus Nessvold från Värnamo fyller snart 16 år. Han har bland annat uppträtt i Folkets park, på Bredaryds marknad, Värnamodagarna och fick äran att sjunga nationalsången när HV 71 spelade i Gisalved. Nyligen sjöng han också med Lena Philipsson i TV4:s "Kvällen är din"
  • Amanda Selinder från Tranås är bland annat pristagare i Musik Direkt 2010. Men redan som 13 åring stod hon på scenen första gången med sin röst och sin gitarr. Hon beskriver sin egen musik som skör och enkel men med mycket kärlek.