SVENSKTOPPEN NÄSTA

Kalle & Cornelia till final!

Delfinal 2 spelades in i Fenixhuset i Vaggeryd den 2/5 och sänds i Pettsson & Co den 7/5 klockan 11.03. Publiken och juryn på plats skickade Kalle Nilsson med låten "Minnen från igår" till finalen i Rådhusparken. Radiopublikens val i telefonomröstningen blev Cornelia Selinder med Run (In the sunshine) som fick drygt 300 röster, tvåa kom Sideshow med "My life". Grattis till båda finalisterna från delfinal 2!

Bidrag nr 1 - Broken glass - Danne Geson & Why Not
Artist: Danne Geson & Why Not
Text: Daniel Geson Winneräng
Musik: Daniel Geson Winneräng

Bidrag nr 2 - Run (In the sunshine) - Cornelia Selinder
Artist: Cornelia Selinder
Text: Axel Algmark, Mattias Frändå, Jonathan Magnusson
Musik: Axel Algmark, Mattias Frändå, Jonathan Magnusson

Bidrag nr 3 - My life - Sideshow
Artist: Sideshow
Text: Matilda Axelsson, Marcus Axelsson
Musik: Marcus Axelsson, Jonas Magnusson

Bidrag nr 4 - Be still my heart - Mindsong
Artist: Mindsong
Text: Henrik Johansson
Musik: Henrik Johansson

Bidrag nr 5 - Minnen från igår - Kalle Nilsson
Artist: Kalle Nilsson
Text: Kalle Nilsson
Musik: Kalle Nilsson

  • Kalle Nilsson är 21 år och kommer från Vetlanda. Han frontar rockbandet Pearline och har tävlat i Idol. Låten "Minnen från igår" är den första låt han skrivit på svenska.
  • Henrik "Mindsong" Johansson är 29 år och kommer från Habo. Han har skrivit låtar hela sitt liv men vill nu också ta steget ut fullt som artist. Han spelar in i sin vindsstudio i Habo där det finns blå fåglar tapetserade på väggarna.
  • Sideshow från Eksjö frontas av Marcus Axelsson som annars bland annat är med i countrybandet Earl & Dallas. Till vardags är han näringslivs- och turistchef i Eksjö. "My life" har han skrivit tillsammans med dottern Matilda och Jonas Magnusson.
  • Cornelia Selinder är 21 år gammal och kommer från Tranås. Hennes låt är skriven av fjolårsvinnaren Axel Algmark tillsammans med Mattias Frändå och Jonathan Magnusson 
  • Danne Geson Winneräng är 47 år och kommer från Sävsjö. Han har delar av sitt förra band "Why Not" som kompband. Han har medverkat tidigare i P4 Jönköping som veckans artist och i Replokalen.