SVENSKTOPPEN NÄSTA

Julia blev lyssnarnas val!

Delfinal 3 spelades in i Njudungsgymnasiet i Vetlanda den 3/5 och sändess i Pettsson & co den 14/5 klockan 11.03. Publiken och juryn på plats skickade Simple Facts of Flight med Rolling Stone direkt till finalen. När lyssnarna fick säga sitt vann Ett hjärta som längtar med Julia Ingvarsson överlägset telefonomröstningen och går till final. Dit skickar P4 också sin joker Beautiful people med Dollar & Dime

Bidrag nr 1 - Beautiful people - Dollar & Dime
Artist: Dollar & Dime
Text: Daniel Brunskog
Musik: Daniel Brunskog

Bidrag nr 2 - Who are you going to be - Emelie Persson
Artist: Emelie Persson
Text: Emelie Persson
Musik: Emelie Persson

Bidrag nr 3 - Ibland - Hans Ludvigsson
Artist: Hans Ludvigsson
Text: Hans Ludvigsson
Musik: Hans Ludvigsson

Bidrag nr 4 - Ett hjärta som längtar - Julia Ingvarsson
Artist: Julia Ingvarsson
Text: Lennart Wastesson, Sven-Inge Sjöberg, Larry Forsberg
Musik: Lennart Wastesson, Sven-Inge Sjöberg, Larry Forsberg

Bidrag nr 5 - Rolling Stone - Simple Facts of Flight
Artist: Simple Facts of Flight
Text: Calle Rydberg, Erik Andersson och Jocke Sjökvist
Musik: Calle Rydberg, Erik Andersson och Jocke Sjökvist

  • Simple Facts och Flight från Jönköping består av Calle Rydberg, Erik Andersson och Jocke Sjökvist från Jönköping. En alldeles nybildad konstellation, men Jocke Sjökvist känner vi igen från tidigare deltävlingar i Svensktoppen nästa.
  • Julia Ingvarsson från Jönköping vann sin första talangtävling som 12-åring. Hon har tävlat och vunnit en massa sedan dess, senast sommaren 2010 på Ekebofestivalen. 2011 släppte hon sin första singel och sjunger i vår bland annat på en konsert tillsammans med Borås Symfoniorkester, Peter Johansson och Sara Löfgren. Julias låt har som synes skrivits av ett rutinerat låtskrivarteam.
  • Hans "Ludde" Ludvigsson från Jönköping hör vi ju oftast tolka Springsteen, han har uppträtt i USA och Italien flera gånger. Han har släppt två album och gillar förutom musiken att fiska och åka motorcykel. Han är en utpräglad liveartist som inte är så förtjust i studiojobbet.
  • Emelie Persson är snart 16 år och bor i Värnamo. Hon har skrivit egna låtar sedan 12-årsåldern och har spelat på en massa tillställningar som Värnamodagarna och Gisledagarna. Musiken är en livsstil, säger Emelie.
  • Dollar & Dime är ett "låtsasband" skapat av Daniel Brunskog från Jönköping. Tillsammans med Emil Carlsson har han spelat in Beautiful people. Annars är Daniel utbildad teaterpedagog och jobbar med teater, musik och showunderhållning.