Vinnarlåten diskvalificerad

Det blir låten "Minnen från igår" med Kalle Nilsson som tar över som Jönköpings läns bidrag när Svensktoppen nästa! fortsätter. Sveriges Radio P4 tvingas diskvalificera den segrande låten "Ett hjärta som längtar" i delfinalen i Rådhusparken. En av upphovsmännen bakom den segrande melodin har uppdrag inom Sveriges Radio vilket inte är tillåtet.

Tävlingsreglerna punkt 6
"Alla i Sverige folkborförda personer kan delta i tävlingen som artister, kompositörer och textförfattare, med undantag för personer som under perioden 2012-01-01 - 2012-09-30 är anställda eller har uppdrag vid Sveriges Radio"

-Vi kontrollerar att alla bidrag endast är publicerade i begränsad omfattning. Däremot är det omöjligt för oss att göra en utredning om alla upphovsmän. I det här fallet är personen inte verksam i länet vilket gjorde att inga varningsklockor ringde. Reglerna är solklara och när vi fick kunskap om förhållandena har vi inget annat val än att diskvalificera bidraget, förklarar producenten Carl Wisborg.

-Givetvis drabbar det här artisten Julia Ingvarsson. Hon gjorde ett fantastiskt framträdande och är en mycket start sångerska. Och just för hennes skull är jag mycket ledsen, förklarar Carl Wisborg.

Det här betyder att segern från P4 Jönköpings länsfinal går till tvåan Kalle Nilsson med låten "Minnen från igår" som nu tävlar vidare om en plats i riksfinalen på Liseberg.

Julia Ingvarsson erbjuds att framträda under sommarens P4 Produktion "Allsång i Gränna hamn"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista