Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
SVENSKTOPPEN NÄSTA

Lyssna på finalbidragen!

Publicerat måndag 27 maj 2013 kl 12.00
1 av 7
Johannes Häger, Lina Häger, Simon Jonsson och Martin Jonsson i Bullock Hearts. Foto: Jennifer Dahlén/Sveriges Radio
2 av 7
Moving to Canada sjöng Ordinary Day. Foto: Jennifer Dahlén/Sveriges Radio
3 av 7
Annielle. Foto: Jennifer Dahlén/Sveriges Radio.
4 av 7
Sofia Antonsen sjunger Every Second. Foto: Jennifer Dahlén/Sveriges Radio
5 av 7
Earl & Dallas. Foto: Jennifer Dahlén/Sveriges Radio.
6 av 7
Steelglove. Foto: Jennifer Dahlén/Sveriges Radio.
7 av 7
Harmony Road knep en finalplats i Eksjö. Foto: Jennifer Dahlén/Sverigs Radio

Bidrag nr 1 - Ordinary Day - Moving to Canada
Text: Victor Gustafsson, Anton Falhgren
Musik: Victor Gustafsson, Anton Fahlgren, Kristoffer Padoan

Bidrag nr 2 - Face - Annielle
Text: Annie Kullén
Musik: Mikael Kullén

Bidrag nr 3 - Every Second - Sofia Antonsen
Text: Sofia Antonsen
Musik: Sofia Antonsen

Bidrag nr 4 - 42, 39, 56 - Earl & Dallas
Text: Marcus Axelsson, Jonas Magnusson, Ted Stenlöv, Victor Kindgren, Ulrik Utsi Åhlin
Musik: Marcus Axelsson, Jonas Magnusson, Ted Stenlöv, Victor Kindgren, Ulrik Utsi Åhlin

Bidrag nr 5 - The Moment - Bullock Hearts
Text: Johannes Häger, Lina Häger
Musik: Johannes HägerBidrag nr 6 - Violins - Steelglove (P4 juryns joker)

Text: Anders Larsson
Musik: Anders Larsson, Peter SvenssonBidrag nr 7 - The Wire - Harmony Road
Text: Erik Anjou
Musik: Erik Anjou  • "Vi bildade Moving to Canada våren 2012 och har sedan dess jobbat i det tysta med vår första EP. Låten vi ställer upp med var ursprungligen tänkt att vara med på EP:n men efter diskussioner inom bandet valde vi att ställa upp och tävla med den istället"
  • Annielle är en artist och låtskrivare från Malmbäck. Hon har tidigare tävlat i Svensktoppen nästa i Stockholm (2011). Hennes musik har rört sig från en blandning av folk, country och pop mot mer renodlad akustisk pop byggd kring hennes unika varma röst och fingerpickinggitarrer. Våren 2012 var Annielle på en akustisk turné i USA där hon bland annat spelade på den legendarisak klubben "The Mint" i LA och skrev musik i Nashville med popproducenten Jerermy Hunter (Pink, Celine Dion, Tailor Swift). Under 2013 kommer Annielles debutalbum.
  • Sofia är en färgglad, positiv tjej med glimten i ögat som älskar att sjunga och spela, skriver dessutom sin egen musik. Hon har en lite egen stil, både klädmässigt och låtmässigt. Musik har alltid varit hennes stora passion i livet och det hon helst vill bli är artist, kunna leva på sin musik och turnera runt i världen och dela med sig av min musik. Sofia spelar även teater/musikal. Hon var med i "Teaterstickorna, Jönköpings" uppsättning av Jesus Christ Superstar 2012 och även i år.
  • Earl & Dallas är ett svenskt countryband som bildades i Eksjö 2006 av Marcus Axelsson (sång/gitarr) och Jonas Magnusson (gitarr, klaviatur, munspel sång etc). 2007 anslöt Ted Stenlöv(bas), Viktor Kindgren (trummor) och Ulric Utsi-Åhlin (pedalsteel, dobro, gitarr etc) till bandet och man lyckades snart göra sig ett namn i alternativcountrykretsar. I juni 2008 nominerades Earl and Dallas, tillsammans med 14 andra artister till Country-SM i Sälen.
  • Bullock Hearts är ett relativt nytt band som bildats under 2013. Bandet består av Johannes Häger på sång, gitarr och klaviatur; Lina Häger, sång och klaviatur, Simon Jonsson, trummor, samt Martin Jonsson, bas. Låten "The Moment" är skriven av Johannes och Lina, soundet är poprockigt med en svulstig touch, texten handlar om att gripa tag i ögonblicket när ögonblicket griper tag.
  • Anders Larsson - Steelglove- arbetar till vardags som hovslagare i Habo med omnejd. Han har ett musikaliskt förflutet i dansbanden Avalon och Date och var med det sistnämnda bandet med i Dansbandskampen. Numera ingår han i ett låtskrivarteam tillsammans med Peter Svensson och Stefan Jonsson
  • Harmony Road består av Anna Anjou, Erik Anjou och Lisa Brunzell. Vi lärde känna varandra via musiken. Trion Harmony Road blev till på allvar 2010 då många kvällars kompisjammande hade resulterat till en början på en repertoar. Som vårt namn antyder så gillar vi musik med mycket harmonier. 2012 medverkade vi för första gången i Svensktoppen nästa. Det var en nyttig och rolig erfarenhet som vi gärna gör om!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".