Thomas Deutgen. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Möt Thomas Deutgen

Han är en dansant 35-åring med rötterna i den norrbottniska snön. Sedan ett par år tillbaka har Thomas Deutgen bytt minusgrader och midnattssol mot plusgrader och havsbrus, från Norrbotten till Blekinge.

Han gjorde radio redan hemma i köket som femåring. Via närradio i Boden och tidning i Luleå hamnade Thomas på Sveriges Radio Norrbotten i mitten av 90-talet. Där har han pysslat med det mesta från nyheter och debattprogram till underhållning. Det hann bli flera radioserier om dans och en dokumentär om företeelsen i P1. 1999-2003 var Thomas programledare för rikssända långköraren I afton dans i P4.

- Jag fick se det mesta av Norrland, från små bygdegårdar i innersta Jämtland till stora dansgalor. Det var häftigt att hela tiden uppleva så många olika sidor av dansbandsvärlden.

Han har också hunnit med ett par år som nöjesarrangör. Thomas har ordnat dansgalor i sporthallar och logdanser runtom i Norrbotten. Parallellt med det arbetet har han arbetat för danstidningen Får Jag Lov, som reporter och som vikarierande redaktör.

- Dansen har alltid följt med mig, ända sedan de första stapplande stegen på Dorias Dansskola i Boden. Jag följde med en klasskompis dit och efter första lektionen ville jag ge upp. Men kompisen tjatade på mig och på den vägen är det. Idag är jag glad att jag återvände för dansen har gett mig så mycket, inte minst socialt.

När Thomas Deutgen inte dansar runt i Norrland eller sydligaste delen av landet (eller någon annan del av landet för den delen) bor han med sambon Anna i Karlshamn. Han sänder också nöjesprogrammet Mingel i SR Blekinge P4. På önskelistan finns alltid bearnaisesås och sovmorgnar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".