Thomas Lundin. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.
Thomas Lundin. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Möt Thomas Lundin

Här i Sverige är Thomas Lundin mest känd som Finlands man i TV-programmet ”Inför ESC”, där han varje år är med i panelen som bedömer låtarna som tävlar i Eurovision Song Contest. Han sågar och hyllar med samma passion, men strävar alltid efter att vara rättvis!

Till vardags jobbar Thomas som programledare i finlandssvensk TV. Han har varit schlagerkommenatator sedan år 2002, årets tävling i Belgrad blir alltså hans sjunde på plats och ställe. För tillfället har Thomas ett eget intervjuprogram på YLE:s svenska TV-kanal FST5, där han träffar en nordisk artist varje vecka. Thomas älskar musik och är också själv sångare och artist. Mest sjunger han visor och annat akustiskt, men han har också gjort musikal.

Sitt förhållande till dansbandsmusiken beskriver han som ”jobbigt”. Det är därför han nu ska gå i terapi hos Thomas Deutgen varje vecka. Inställningen är det inget fel på, bedyrar han. Han VILL verkligen lära sig förstå dansbandsvärlden, som han i dag bara tycker att är konstig! Eftersom han är både envis och målmedveten tror han att han kommer att lyckas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".