Recensionen - 23 maj 2008

Fredag 23 maj recenserades Lasse Stefanz nya cd Rallarsväng. Den har redan innan försäljningsstarten sålt både guld och platina! Gott betyg blev det samlade omdömet från recensenterna.

- Bandet har hållit på i 41 år. De är hungrigare än någonsin och ger verkligen järnet. Välproducerat och typiskt Lasse Stefanzsound. Publiken blir inte besviken.

Däremot är kanske duetten som sångaren Olle Jönsson gör med Plura från Eldkvarn väldigt lik ett spår från förra plattan; ”På egna vägar”, säger Diana Thylin, chefredaktör på dans- och schlagertidningen Får Jag Lov. 

- Det är gung, häng och sväng. Snyggt och bra producerat. Och tänk att så många säger att de inte köper dansbandsskivor. Ändå säljer Lasse Stefanz 100 000 exemplar.

Det måste betyda att bandet inte bara säljer skivor till danspublik utan också till icke dansande publik och alltså är Lasse Stefanz populärmusik. Däremot ska de inte ge sig på engelska texter. Då krullar sig mina öron, säger Boel Skarin, dansare i Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista