Thomas Deutgen, foto: Michael Törnkvist/Lulebild
Fredag 30 maj

Vilka nomineras till Guldklaven i år?

Vilket är årets bästa dansband? Vem blir årets sångerska och vem får juryns specialpris?
I P4 Dans på fredag kväll kl 21.40 hör du allt om de nominerade till det prestigefyllda priset Guldklaven.

Sedan år 2000 har Sveriges Radio, tidningen Får Jag Lov och Dansveckan i Malung arrangerat Guldklavengalan. Priset har instiftats för att premiera svensk dansmusik och danskultur.

Totalt delas 13 priser ut till bl a årets sångare, sångerska, dansband, album och låt. Dessutom finns juryns specialpris och pris till årets arrangör.

Publiken, dvs du som lyssnar, kan förstås påverka vem eller vilka som ska vinna. Direkt efter programmet öppnar vi telefonerna och genom att ringa in din röst, stöttar du dels din kandidat och dels Radiohjälpens insamling för Världens Barn. Dessutom lottar vi ut resor och annat bland de som ringer.

Guldklavengalan sänds direkt i P4 från Orrskogens Folkets park i Malung på söndag den 13 juli kl 19.30-22.00. En kväll fylld av spänning, skratt och överraskningar.

Här till vänster kommer en länk till Guldklaven att finnas. Där hittar du all information om de nominerade och om hur du röstar. Direkt efter sändningen kl 22.40 aktiveras länken.

P4 Dans med Thomas Deutgen 30 maj kl 21.40-22.40

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista