Recensionen 31 augusti

Blandat betyg för Bob-Stevens

Skånebandet Bob-Stevens har precis släppt en ny cd; Här igen. En titel som också betyder just det att bandet är här igen, efter att ha hållit upp i några år.

Boel Skarin, dansare och arrangör i Luleå, recenserar tillsammans med Diana Thylin, chefredaktör för danstidningen Får Jag Lov och de har lyssnat på nya Bob-Stevens.

- Det här är ett traditionellt mogenband och det hörs tydligt att de vänder sig till en väldigt mogen publik. Sångaren Mats Kärrlid har en karaktäristiskt ljus röst, vilket är lite ovanligt i just dansbandssammanhang. Kanske inte en skiva jag skulle köpa, men det går inte att jämföra Bob-Stevens med t ex Streaplers eller Lasse Stefanz. Bob-Stevens har absolut sin publik och det är ett gott hantverk, säger Diana Thylin.

- De har visserligen nyskrivna låtar på skivan, och det är väldigt bra. Men betyget tas ner av att det är så många riktigt gamla låtar. Jag tror den här skivan främst vänder sig till de som är ute och dansar till Bob-Stevens, som vill ha en skiva med sig hem. Ojämn produktion och varför var fotografen tvungen att ställa sig på en pall när han skulle fotografera bandet till skivomslaget? Men plus för dragspel och att de har ett gott ”häng” i låtarna, säger Boel Skarin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista