Eldig tango i P4 Dans på söndag, foto: Scanpix
19 oktober

Eldig tango på söndagkväll

I P4 Dans på söndag kväll är det start för vår programserie om andra danser än traditionell bugg och foxtrot. Vi börjar på eldig tangoklubb på Söder i Stockholm.

Den passionerade tangon bjuder man upp med blicken! ”Först tar man sig en titt på dansgolvet, och så ser man, med den mannen vill jag dansa, och med den mannen vill jag inte dansa”. Så förklarar Tango Nortes instruktör Martha Eek tangons traditionella uppbjudningskoder. Hon har en känsla av att intresset för dansen stadigt ökar i Sverige och i Stockholm kan man, nuförtiden, dansa tango alla veckans dagar.

Varje måndag är det ”temapractica” på Tango Norte, på Södermalm i Stockholm. Det innebär att de lite duktigare dansarna övar olika stilar och steg med sina partners. På söndag kväll får du höra hur det övas det på miloungerostil, där man dansar tätt tätt och med väldigt små steg.

P4 Dans reporter Malin Candell är med under övningskvällen och får sig en lektion i både danssteg och historia. Bland andra träffar hon Mattias, som varje år åker till Buenos Aires för att få ny inspiration och dansa ”på riktigt”, och Eva, som genom tangon kopplar bort vardagen och försvinner bortom både tid och rum. 

Dessutom livemusik med Jenny Saléns orkester.

P4 Dans med Thomas Deutgen kl 19.30-21.00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".