Alberto Antudi och Malin Candell på salsaklubb i Stockholm
26 oktober

Skaka rumpa och knätofs!

I P4 Dans på söndag blandar vi stilarna rejält. Vår reporter Malin Candell går på svettiga salsaklubben La Isla  i Stockholm och får höfterna i rullning.

Här kan man varje onsdag prova på ”drop in” kurs och man behöver inte ha några som helst förkunskaper.

På dansgolvet delas man upp i fyra olika grupper efter kunskapsnivå, och sen övar man med sin egen instruktör, för att senare börja dansa med varandra. I slutet av lektionen visar dom bästa grupperna upp vad dom lärt sig, och sen släcks belysningen, borden dukas fram, discokulan börjar snurra och Sim Salabim, så har lokalen förvandlats till en bubblande salsaklubb!

Reporter Malin Candell träffar bland andra Annika som fick en salsakurs i 50 års present och som nu blivit så biten att hon dansar flera gånger i veckan.
Karin och Ullrik är här för första gången och det känns bra, tycker Karin, medan Ullrik känner sig mer som Bambi på hal is.

Instruktören Alberto Antudi, från salsans hemland Colombia, har dansat så länge han kan minnas. När det är som allra bäst kan man minnas någon gammal låt från förr, man svettas och det är kul, säger han.

I december åker han tillsammans med svenska landslaget i salsa, till Orlando i USA, för att delta i World Salsa Championship. Där bedöms bland annat koreografi, kläder, takt och musik.

Senare i programmet är det gammeldanstofflorna på när kultbandet Bröderna Lindkvist spelar.

P4 Dans kl 19.30-21.00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista