Recensionen 15 februari

Jonas Näslund och Jive Fungerar bäst på dansgolvet

I början av februari släppte Jive sin nya skiva Ingen vind ingen våg. För sången står numera Jonas Näslund, som tidigare sjöng med Mats Bergmans i 13 år. Därför bär skivan namnet Jonas Näslund och Jive. För det är mycket Jonas Näslund på skivan konstaterar recensenterna.
- Det är en väldigt dansant mogenplatta som inte är något annat än just väldigt dansant. Jonas Näslund har en bra röst, men det tenderar att bli lite enahanda. Jag hade nog velat att det skulle sticka ut lite mer.
Jag föredrar att dansa till Jive live, framför att spela skivan i stereon, säger Diana Thylin, chefredaktör för dans- och schlagertidningen Får Jag Lov.
- Ibland känns det som en enda lång låt och av Jive hörs inte mycket.
Det är snarare precis som Mats Bergmans. Men Jonas Näslund sjunger väldigt bra och jag vet att Jive är ett mycket kompetent dansband. Hade dock velat höra lite mer av deras andre sångare Torbjörn Eriksson. Konvolutet är dock gräsligt, varför står de framför en bakgrund av uppkastad blåbärssoppa, säger Boel Skarin, dansare i Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".