Bra betyg för Thorleifs

Ett par månader efter Melodifestivalen släpper Thorleifs återigen en ny platta: Den första kyssen. Och våra recensenter har lyssnat.
- Den här plattan är också en tydlig Thorleifsproduktion. Jag är glad över att den innehåller mer av deras karakteristiska saxsound, som är så typiskt för Thorleifs och som de gör så bra. Också kul att Thorleif själv börjat skriva låtar igen, som han gjorde på 70-talet, eftersom de låtarna är så bra. Däremot hörs det att hans röst är sliten och ansträngd, det låter inte bra hela vägen, säger Diana Thylin, chefredaktör för dans- och schlagertidningen Får Jag Lov.

- Thorleifs är ju ett av våra klassiska dansband och visst hörs det att bandet håller fast vid sin stil. Men hans röst blir bara mer och mer glanslös och vissa av de höga partierna borde han hålla sig ifrån. Det är roligt att Magnus Franzén (keyboard) får sjunga och honom vill jag höra mer
av. Allt är dock väldigt dansant, om än texterna ibland har lite väl pekorala inslag, säger Boel Skarin, dansare och arrangör i Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista