Fantastiskt Fernandoz!

Högt betyg för Fernandoz nya skiva På väg igen, från våra recensenter Diana Thylin, chefredaktör för danstidningen Får Jag Lov, samt Boel Skarin, dansare och arrangör i Luleå.
– Bandet har haft samma sångare, Anders Nordlund, i 19 år men startade några år före dess. Detta är ett gediget dansbandshantverk med typisk Fernandozstil. Många jämför Nordlunds röst med Christer Sjögren, men jag tycker väl han har en bit kvar. Fast detta är väldigt välgjort och ingen som gillar mogen dansmusik blir besviken, säger Diana Thylin.
– Jag gillar detta skarpt. Är ju svag för Nordlunds röst och tycker verkligen att man kan jämföra honom med Christer Sjögren. Han är nog snäppet bättre. Bra arrangemang och Fernandoz har alltid väldigt varierat och bra utbud av originallåtar och covers. Ett minus dock för att kör och instrument nästan hörs mer än Anders Nordlunds sång, lite inspelning i ishallskänsla
över plattan. Och det är synd eftersom den är så bra, säger Boel Skarin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".