26 oktober - Dansbandskamp eller pop/coverbandskamp?

Så är den avklarad, premiären av säsong två av Dansbandskampen i SVT. Ett spretigt startfält i första omgången, lite falsksång, en hårdrocksgrupp (varför) och lite pop. Det enda "riktiga" dansbandet åkte ut med diskvattnet (skyll inte på mig). En stilla fundering är om detta blir en Dansbandskamp eller pop/coverbandskamp?

Men vilket tryck i Strängnäs! Över 2 000 i publiken, som på en riktig konsert. Scenografin var omgjord och vi i juryn fick mer plats i programmet, det kändes bättre än att sitta på ett upphöjt podium långt borta från artister och programledare.

Någon nervositet kände jag inte av, trots att troligen runt en och en halv miljon tittade. Om det är bra eller dåligt vet jag inte, men det är ett forum jag känner mig bekväm i. Ju mer Peter Settman bollar över till mig, desto roligare och större utmaning är det. Efter sändningen blev det många intervjuer med pressen, sedan ut till sambo och vänner. Lite dans till Larz-Kristerz innan kudden lockade...

Och snart är det lördag igen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".