Entré för Matz Bladhs

Ett av Sveriges mest legendariska dansband släpper nu en ny skiva lagom till sitt fyrtionde år. Det är Matz Bladhs från Falkenberg som i juldagarna kommer ut med Entré.

– Det här är verkligen klassiskt Matz Bladhsstuk, varken mer eller mindre. De har under åren haft en skivserie som hetat Leende dansmusik, som är lika rotad som Vikingarnas Kramgoa låtar. Och fast det gått många år sen Bladhs startade så hör man direkt att det är just Matz Bladhs. Ett moget och traditionellt sound och jag tror inte skivköparna förväntar sig eller vill ha nåt annat. Kul att två av medlemmarna i bandet producerat skivan, säger Diana Thylin, chefredaktör för danstidningen Får Jag Lov.

– Jag håller med Diana om tryggheten. Det här är musik som belackarna, dvs dansbandshatarna, kan använda i argument att "all dansmusik låter likadant". För det är tryggt, säkert och rutinerat. Men så tryggt att det blir lite tråkigt. Tempoväxlingarna är väldigt stillsamma och det lunkar på i ungefär samma stil. Skivan kunde lika gärna vara producerad 1987. Men allt är klanderfritt framfört, säger Boel Skarin, dansare och arrangör i Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista