Glatt och svängigt med Rolandz

I slutet av mars släppte "Sveriges roligaste man" Robert Gustafsson en ny skiva med sitt dansband Rolandz. Våra recensenter har lyssnat.
- Jag gillar det här jättemycket. Robert balanserar på gränsen mellan kärlek till musiken och parodi, men jag tycker han klarar balansen bra. Det svänger nåt otroligt, det är ju riktigt duktiga usiker som spelar. Robert eller Rolandz sångröst kanske inte är den bästa, men det är bra. Det här håller nog inte i 50 år, men ett par år och det är väl gott nog, säger Diana Thylin, chefredaktör för dans- och schlagertidningen Får Jag Lov.
- Den förra skivan var jag ju väldigt kritisk till, det var ett tråkigt låtval och jag gillade inte Rolandz gnälliga sångröst. Det här är betydligt bättre, roliga låtar och med framförallt fyndiga texter där ju Robert Gustafsson själv skrivit en del. Det är absolut dansmusik, det vill säga musik som det går att dansa till. Och vill man se Robert Gustafsson i en Stålmansliknande rymdräkt kan man titta på konvolutet, säger Boel Skarin, dansare och arrangör i Luleå.