Tony Malmberg vann tävlingen som slog nytt röstningsrekord. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Svensktoppen Nästa Skaraborg

Tony Malmberg vann - tack för 2012!

2:37 min

Svensktoppen nästa 2012 blev en succé i Skaraborg. Tony Malmberg segrade till slut med låten A new age begun. Tyvärr blev det ingen plats i den stora finalen i Liseberg för Malmberg, men vi minns ändå ett fantastiskt år i P4:s stora musiktävling.

Aldrig tidigare har så röster kommit in i tävlingen Svensktoppen Nästa Skaraborg, totalt 15 908. Och bidraget som drog längsta strået i år var alltså Tony Malmberg med låten A new age begun.

– Det känns skitbra verkligen och tack alla som har röstat, och röstat ihjäl er verkligen, var vinnarens första kommentar.

Det hela avgjordes i Stadsträdgården i Lidköping under onsdagskvällen inför många tillresta Skaraborgare. Nu siktar Malmberg ännu högre och hymlar inte om att han hoppas på en plats i den stora riksfinalen senare i sommar.

– Det vore fantastiskt att ta det ännu ett steg längre. Det är ju naturligtvis något man drömmer om också, sade Tony Malmberg.


Mer från Svensktoppen nästa 2012

De får packa finalväskan

Nu är finalisterna klara för det stora avgörandet i Svensktoppen Nästa 2012. Juryn har utsett de åtta bidrag som tävlar på Lisebergs stora scen 26 augusti. Du kan vara med och avgöra utgången i P4:s stora musiktävling, #link=325129#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista