Mattias Varela och Edgar Ramirez i Point Break. Foto: Noble Entertainment.
Mattias Varela och Edgar Ramirez i Point Break. Foto: Noble Entertainment.

Point Break - extremsportsthriller

Point Break
1:03 min

Svindlande bilder när det klättras utan rep rakt upp för bergväggar, åks snowboard utför stup och surfas i jättevågor. Men själva brottet i thrillern och utredningen försvinner i alla häftiga adrenalinsporter. Så bildskönt ibland, men ologisk handling. (Premiär 5 februari).
Betyg: 2

Point Break är en thriller med extremsportare på duken. Det körs motorcykel på bergskammar, det åks snowboard utför lodräta snömassiv och det klättras utan skyddsnät uppför lodräta, vattenporlande klippor och då sitter jag och håller i mig i biofåtöljen. Handlingen däremot är bland det tunnaste jag sett på bio på länge. En adrenalinjagande ung man har bestämt sig efter en dödsolycka att börja på FBI, då det dyker upp några märkliga brott som utförs på extremt hög höjd och nedför stup. Han får förstås i uppdrag att avslöja brottslingarna. Sen blir det mest en uppvisning i extremsport. Betyget blir en tvåa. Urusel handling men bilder som ibland får en att andas häftigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".