Sylvester Stallone och Michael B Jordan i Creed. Foto: SF.
Sylvester Stallone och Michael B Jordan i Creed. Foto: SF.

Creed - Rocky är tillbaka

1:34 min

Rocky hänger på sin restaurang och har vänt boxningen ryggen när en dag en ung boxare vill ha hans hjälp att bli bäst. Det visar sig att det är Apollo Creeds son, och han känner ett ansvar att ställa upp. Samtidigt kommer tuffa besked. (Premiär 5 februari).
Betyg: 4

Creed - The legacy of Rocky så heter filmen där Rocky, som vanligt spelad av Sylvester Stallone, blivit gammal och lufsar runt. En dag blir han kontaktad av en ung kille som vill han hans hjälp att bli bäst. Killen som vuxit upp på barnhem där han använt nävarna, har sen blivit adopterad och välutbildad. Men i smyg åker han ner till Mexiko och boxas. Hans pappa dog innan han föddes, och det var den berömde Apollo Creed, som Rocky mötte i ringen och även utanför. Men den unge killen vill inte att någon ska få reda på vem hans pappa var. Rocky som lagt handskarna och allt annat med boxningen på hyllan, bestämmer sig för att hjälp grabben till en mästarfajt.

Första Rocky-filmen hade sin charm, en mot-alla-odds-film som gick hem Sen blev det mer show och sämre handling i de kommande filmerna. Nu finns handlingen där igen, och Sylvester Stallone gör ett fint porträtt av den gamle boxaren som får tuffa besked i filmen. Förutom några överdrivna boxningsscener på slutet känns det här riktigt bra. En fyra i betyg från mig till Creed - nya Rocky-filmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista