Ur Deadpool. Foto: Fox Movies.
Ur Deadpool. Foto: Fox Movies.

Deadpool - Marvel med våld, sex och ironi

Deadpool
1:04 min

Det här är inte min grej. Marvel-filmer där man gör kebab av folk och det ska vara kul. Så mer våld, lite sex och ännu mer våld. Och allt ska var skoj och häftigt. Visst det börjar riktigt bra, men sen känns det verkligen unket. Svag tvåa i betyg. (Premiär 12 februari).
Betyg: 2

Deadpool är en Marvin-film, med tecknad förlaga. Det handlar om Deadpool, en före detta militär som drabbats av cancer, och som utlovas ett botemedel som ska göra honom frisk och till en superhjälte. Han får superkrafter och han blir fri från cancern, men hans kropp blir vanställd och iförd mask ger han sig ut för att hämnas på dom som förstört hans liv. Det börjar bra, annorlunda, humoristiskt. Men sen börjar det vanliga dödandet, där man ska tycka att det är kul att han gör kebab av en motståndare. Det här bygger helt på att man gillar ironin kring de här superhjältarna och kan tycker det är en vettig grej att skratta åt ultravåld och lite sex. nej, säger jag och ger en svag tvåa till Deadpool.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".