Ur filmen 13 Hours The secret soldiers of Benghazi. Foto: UIP.
Ur filmen 13 Hours The secret soldiers of Benghazi. Foto: UIP.

13 Hours The secret Soldiers of Benghazi - patriotiskt evighetsskjut

13 Hours The secret soldiers of Benghazi
1:14 min

En film om sex elitsoldater som fångas i ett eldöverfall från terrorister i Libyen. Och stora delar av den två och en halv timme långa filmen så skjuts det och kastas granater. När det inte skypas med familjen där hemma. Svag tvåa i betyg. (Premiär 17 februari).
Betyg: 2

Så en malande krigsfilm. 13 hours med undertiteln the secret soldiers of Benghazi är två och en halv timme lång och det känns definitivt i längsta laget. Vi får följa sex elitsoldater i Benghazi i Libyen. Deras uppgift är att skydda amerikansk personal på plats, när en terroristattack inleds. Och det skjuts, och skjuts och skjuts. Och så kastas det en granat. Det här är visserligen lite spännande och filmat så man ska känna hur kulorna viner omkring en. Men det är också otroligt enformigt och väldigt patriotiskt. Här är gossarna som gör rätt för sig. De skypar med sina familjer och säger att de saknar dom. När det gjorts några gånger så vill man bara resa sig upp och skrika - Men för sjutton, stanna hemma då. Det är väl inte barnen som önskat att du ska åka utomlands och skjuta vilt omkring dig. Ja, betyget blir en svag tvåa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".