Josh Brolin och Tilda Swinton i Hail Ceasar! Foto: UIP.
Josh Brolin och Tilda Swinton i Hail Ceasar! Foto: UIP.

Hail Ceasar! - splittrad bröderna Coen-film

Hail Ceasar!
1:05 min

I en kärleksfull men lättviktig film som utspelar sig i Hollywoods drömfabrik på 50-talet får vi följa studiochefen, som spelas av Josh Brolin. En man som ska smörja divorna och hålla skvallerpressen på avstånd, och mycket annat. Mer scener än sammanhållen handling. (Premiär 19 februari).
Betyg: 3 

George Clooney dyker upp som romare i Bröderna Coens nya film Hail Ceasar. En film som utspelar sig i drömfabriken nån gång tidigt 50-tal. Det är en grupp kommunister som rövar bort stjärnan i den kommande storfilmen, och det här är kärleksfull humor från bröderna som älskar oneliners och film. Men det är också väldigt spretigt, med kast i handlingen som inte alltid känns tajmade. Huvdpersonen är Josh Brolins studiochef, en fixare som måste hålla stjärnorna på gott humör och skvallerpressen på avstånd och en rad andra göranden. En lösensumma måste ju betalas ut också. Ja, det här är lättviktigt, kul emellanåt men ändå en liten besvikelse. Mitt betyg blir en trea till Hail Ceasar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".