Zlatan Ibrahimovic i Den unge Zlatan. Foto: TriArt.
Zlatan Ibrahimovic i Den unge Zlatan. Foto: TriArt.

Den unge Zlatan - de första ensamma stegen

0:58 min

Den unge Zlatan innehåller unikt material som bröderna Gertten samlade in när de gjorde sina filmer om Malmö FF. Nu har de kompletterat det med nya intervjuer med lagkamrater och tränare från den tiden. Stark trea i betyg. För fotbollsfans är den värd mer än så. (Premiär 17 februari).
Betyg: 3

Den unge Zlatan heter bröderna Gerttens dokumentär, där dom följer Zlatan under de första åren i Malmö FFs A-lag och sen steget ut i proffsvärlden med början i Ajax. Det här är material dom filmat när de skulle göra sina Malmö-filmer och sen har de kompletterat med intervjuer idag med spelare som delat omklädningsrum med Zlatan och med tränare. Porträttet är förstås unikt, och det har sina fina stunder och även tuffare ögonblick.. här finns ensamheten i det nya proffslivet och rasism.

Jag gillar filmen Den unge Zlatan, även om den inte filmmässigt är så märkvärdig. Betyget blir en stark trea, boken är bättre men filmen är klart sevärd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista