Mark Strong och Sacha Baron Cohen i Grimsby. Foto: UIP.
Mark Strong och Sacha Baron Cohen i Grimsby. Foto: UIP.

Grimsby - årets plumpaste och kul

1:04 min

Sacha Baron Cohen är killen från Grimsby och tillhör klicken kring fotbollslaget. För 28 år sen försvann hans bror, som är hemlig agent. Nu möts dom i ett farligt fall... Det här är kul action, några rekordplumpa scener och, och... En berg-och-dalbana som får en tvåa i betyg även om jag skrattade åt en del. (Premiär 24 februari).
Betyg: 2

Grimsby, så heter Sacha Baron Cohens nya film, han som slog igenom med Borat. Och gjort sig känd för närmast skenande galen humor, ibland briljant ofta utmanande. Och så har han scenerna där han tar plumpheten ett steg till, och här slår han rekord i en scen med elefantsex.

I Grimsby spelar han huvudrollen som fotbollsfanset som lever för sin klubb och för Engelska landslaget och firandet på klubben är inget för den känslige. Hans bror försvann när de var små och så en dag stöter dom på varann, brorsan är numera hemlig agent och det blir farlig action för den ölmagade och inte så smarta fotbollssupportern från Grimsby. Det här är galet, kul ibland vidrigt ibland. Mitt betyg blir en tvåa, jag skrattade men tycker också att mycket var för mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista