Ur filmen Zootropolis. Foto: Disney.
Ur filmen Zootropolis. Foto: Disney.

Zootroplis - mångfaldsmoral i kanindeckare

0:54 min

Disneys nya har en kanin i huvudrollen. Som ny polis möter hon fördomar från de tuffare djuren. När sen en massa rovdjur i djurvärlden där alla numera är vänner, försvinner tar hon upp jakten. Spännande när jakten börjar och ett budskap om att se förbi fördomarna. (Premiär 24 februari).
Betyg: 3

Premiär är det också på en ny tecknad film från Disney. Zootropolis heter den och har ett budskap om att vi måste få vara annorlunda, mångfalden hyllas. Vi möter kaninen, Judy Hopps, som blir första kanin polis bland alla dom stora poliserna. Till en början får hon bara lappa felparkerade bilar, men så kommer hon ett stort brott på spåren som leder högst upp i samhället och kan förstöra den fred som byggts upp mellan alla djur. Det är ibland irriterande nördigt pladdrigt, som en del tecknat är, med översättningar som inte känns naturliga i den svensktalande versionen. Men det är också spännande och lite fint, när haren och räven blir vänner. Mitt betyg till Zootropolis blir en trea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista