Emory Cohen och Saoirse Ronan i Brooklyn. Foto: Fox Movies.
Emory Cohen och Saoirse Ronan i Brooklyn. Foto: Fox Movies.

Brooklyn - två kärlekar två världar

Brooklyn
1:14 min

Saoirse Ronan är irländska Eilis som med hjälp av en präst får chansen att bygga upp ett nytt liv på andra sidan Atlanten. Ensamheten i Brooklyn bryts efter ett tag av kärleken. Men en återresa till hembyn blir omtumlande. Långsam berättelse, med vackra bilder i en enkelt berättad historia. Inte så stark fyra, i betyg. (Premiär 26 februari).
Betyg: 4

Så den Oscarsnominerade filmen Brooklyn, med Soairse Ronan i huvudrollen som irländska Eilis. Hon växer upp i ett mindre samhälle där möjligheterna till ett bra jobb är små. Så en dag får hon hjälp att flytta till USA där ett jobb på ett fint varuhus är ordnat. Hon bor inackorderad tillsammans med flera andra kvinnor och tar kvällskurser för att kunna avancera på jobbet. Så en dag får hon ett samtal från Irland och måste ta båten hem igen, och ställs då inför ett svårt val. I Brooklyn möter vi ett 50-tal som är snyggt återskapat, Soairse Ronan är mycket bra i huvudrollen, hon agerar med små uttrycksfulla medel. Brooklyn är en ganska långsam film, kanske lite enkel som historia, men gripande med de stora valen hon ställs inför. Mitt betyg blir en fyra, en inte så stark men ändå en fyra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".