Isabell och hennes mamm i Say something. Foto: Film and Tell.
Isabell och hennes mamm i Say something. Foto: Film and Tell.

Say something - jag vill vara fem igen

0:48 min

Vi får följa Isabelle som haft jobbiga tonår med en tyrannisk styvpappa som slagit och hotat. Hon mår dåligt och vill fly de obearbetade minnen. Fly bort, och fly till en tid då det var bättre. Jag vill var fem år säger hon i en tårfylld scen. Angeläget men filmen har också ett antal scener som känns lite stela, inte så bekväma med att kameran är där. (Premiär 18 mars).
Betyg: 3

Say Something heter veckans svenska dokumentär... om en ung tjej med tuff uppväxt, hennes mammas nye man slår och hotar. Sen när de blivit av med honom brottas hon med dåligt självförtroende och depressioner och vill bort, bort från obearbetade minnen och instängdhet.

Say something är en dokumentär om att växa upp med några svåra år i tonåren, spåren det sätter och hur lätt det kan vara att fly in i annat. Filmen är ibland lite väl regisserad känns det, det känns inte bekvämt framför kameran men allvaret gör också filmen angelägen. Mitt betyg blir en trea till Say something.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista