Emmanuelle Bercot och Vincent Cassel i Maiwenns film Förförd
Emmanuelle Bercot och Vincent Cassel i Maiwenns film Förförd Foto: Folkets bio

Förförd - franska passioner

1:31 min

Väldigt franskt, starka passioner, vin och coola fester. Över gränsen ibland för att kännas på riktigt. Men också starka passioner som förblindar, svek och hat. Stark trea i betyg. (Premiär 18 mars).
Betyg: 3

Franskt och fräckt blir det i Förförd. Tony skadar benet allvarligt i en skidolycka och hamnar på en rehabiliteringsklinik, där får hon tid att tänka tillbaka på sitt förhållande med Georgio. En karismatisk man, han bor fint, han kan föra sig, laga god mat, unga vackra modeller flockas kring honom, men han vill ha henne. Allt är bra till en början, sen försvinner han ibland över natten, ibland i dagar. Och värre blir det när de får barn tillsammans. Förförd visar passionens baksida, ett förhållande som bygger på löften om något annat något förhöjt nästan. Och kraschen när vardagen dyker upp som en bergvägg.

Det som drar ner mitt betyg är det som fransk film så ofta hamnar i, festliga fester som inte riktigt känns som om man är bjuden på, att alla är så häftiga, att det är antingen himlastormande passion eller tårfylld förtvivlan. Så när det blir ett bröllop i filmen och alla åker i små pastellfärgade franska bilar tänker jag bara nej... Mitt betyg till förförd blir en trea, emellanåt blir jag också förförd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista