Ben Affleck och Henry Cavill i Batman v Superman: Dawn of justice. Foto: Fox Movies.
Ben Affleck och Henry Cavill i Batman v Superman: Dawn of justice. Foto: Fox Movies.

Batman v Superman: Dawn of Justice - påkostat men tråkigt

1:17 min

Filmen är 2,5 timmar lång och efter ett långt försök att berätta en historia där Batman och Superman till slut möts för att döda varann, så enas dom sen för att rädda jorden från en utomjordisk jätte. Till sin hjälp får de en lättklädd Wonder woman. Det blir tyvärr tråkigt till slut, trots alla effekter. Svag trea i betyg. (Premiär 23 mars).
Betyg: 3

Vi börjar med filmen som förstås är en av årets mest uppmärksammade i USA... Batman möter Superman i Dawn of Justice. Filmen är två och en halv timme lång och här bygger man upp för en sammandrabbning mellan de två superhjältarna. Och när de långt in i filmen står där öga mot öga och ska ha ihjäl varann, så blir det upptakten till ett evighetslångt bombastiskt slagsmål. Dom dödar föstås inte varann, en ny fiende dyker upp och då blir det buller och rök och hus som smulas sönder och blixtar och ja, jag börjar efter ett tag vrida på mig... det blir tråkigt när de pucklat på varann en bra stund. Och jag längtar efter Christopher Nolans Batman-filmer, eller varför inte Tobey Maguires lite töntiga Spindelman, eller Robert Downey Juniors kaxiga Ironman... ja, det finns många superhjältefilmer som klår dom här i personlighet och spänning. Mitt betyg till Batman möter Superman blir en svag trea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista