Nia Vardalos och John Corbett i Mitt stora feta grekiska bröllop 2. Foto: UIP.
Nia Vardalos och John Corbett i Mitt stora feta grekiska bröllop 2. Foto: UIP.

Mitt stora feta grekiska bröllop 2 - familjen är värst och bäst

Mitt stora feta grekiska bröllop 2
1:07 min

Uppföljaren till den oväntade storsuccén från 2002. Enkel, småcharmig familjekomedi där man hört ett och annat förut. Den här gången är det mormor och morfar som ska gifta sig, deras vigselbevis är nämligen ogiltigt. Släktröra utlovas. Svag trea i betyg. (Premiär 23 mars).
Betyg: 3

Mitt stora feta grekiska bröllop 2 är inte årets roligaste komedi, men efter en transportsträcka så sitter jag där och följer den stora grekiska släkten utan att snegla på klockan. Visst har man hört ett och annat skämt förut, men det är lättsam underhållning, med viss charm, som jag tycker får oförtjänt dålig kritik av en del andra recensenter jag sneglat på. Historien är krystad, när vi möter den feta grekiska släkten den här gången är det morfar som upptäcker att hans vigselbevis inte är undertecknat, alltså måste mormor och morfar gifta sig på nytt. Och turerna kring det och tonårsdotterns frigörelse är det som skämten snurrar kring, plus Toula och Ians försök att få igång romansen igen. De två som gifte sig i första filmen och nu är i medelåldern. Mitt betyg till Mitt stora feta grekiska bröllop 2 blir en svag trea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".