Benicio del Toro med en pojke han möter i A Perfect Day. Foto: TriArt.
Benicio del Toro med en pojke han möter i A Perfect Day. Foto: TriArt.

A Perfect Day - biståndsarbetare i komik och drama

0:59 min

Det här är en annorlunda skildring av en biståndsarbetares vardag. Vi är i krigets Bosnien och ett lik ska tas upp ur en brunn, men det är brist på rep. En dag skildras sen med drastisk humor, en del dramatik och relationsstrul. Hyfsat stark trea. (Premiär 1 april).
Betyg: 3

A perfect day är en annorlunda skildring av en biståndsarbetares vardag. Det börjar med att ett lik ska tas upp ur en brunn, vi är i Bosnien i slutet av kriget. Men den där bärgningen går inte så lätt, repet går av och de får ge sig ut på jakt efter nya rep i övergivna byar, bland ogästvänliga beväpnade posteringar, och samtidigt så kommer FN på besök med regler som inte är lätta att följa. Det här skildras med både drastisk humor och en viss dramatik. En schäfer går till attack, tillfångatagna skymtas bakom vapen. Sevärda Benicio del Toro har en huvudroll tillsammans med en oavbrutet regelbrytande Tim Robbins. En hyfsat stark trea ger jag till A perfect day.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista