John Gallagher Jr, Mary Elizabeth Winstead och John Goodman i 10 Cloverfield Lane. Foto: UIP.
John Gallagher Jr, Mary Elizabeth Winstead och John Goodman i 10 Cloverfield Lane. Foto: UIP.

10 Cloverfield Lane - feelgoodrysare

1:11 min

Lämnar biosalongen med ett leende snarare än något jagat i blicken, det här är en resa mellan rysarstunder och roliga scener. Det börjar otäckt och välbekant, men här samsas monopolspelet med våldet, och efter ett tag undrar man också vem som är de stora hotet. Betyg stark trea.(Premiär 30 mars).
Betyg: 3

Monster kommer i många former... säger reklamen för filmen 10 Cloverfield Lane, och i det här fallet kan man väl säga att det stämmer utan att säga för mycket. Nya Cloverfield filmen är en en egen film, ingen fortsättning på den förra men de är släkt säger producenten JJ Abrams. Och här får vi en tryckande stämning, en klaustrofobisk thriller som det är bra att man inte vet för mycket om när man sätter sig ned. Det är science-fiction-vibbar, det är lite tillbakalutad drastisk komedi, våldet lurar där på samma hylla som Monopol-spelet och den underjordiska jukeboxen spelar hits samtidigt som världen håller på att gå under. Och det är grejen med 10 Cloverfield lane, det är något svåretiketterat, närmast en feelgood-skräckis. Jag ger en ganska stark trea till 10 Cloverfield Lane.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista