Elizabeth Olsen, Chris Evans och Sebastian Stan i Captain America: Civil War. Foto: Disney.
Elizabeth Olsen, Chris Evans och Sebastian Stan i Captain America: Civil War. Foto: Disney. Foto: Disney/Marvel via AP.

Captain America: Civil War - För Marvel-fansen

Captain America: Civil War
1:17 min

2.27 långt för serietidningsälskarna, de som vill se superhjältar i trikåer slåss i oändliga datorfixade scener där hus och bilar smulas sönder. Och vill se sina hjältar vara precis så där speciella som man bara kan vara i fiktionens värld. Påkostat och välgjort, men tråkigt för en som inte fastnat i seriernas värld. Svag trea ger jag i betyg. (Premiär 27 april). 
Betyg: 3


Det finns mycket pengar i serietidningshjältar på film... så därför har man planerat in minst en Marvel-film om året fram till år 2028. Captain America: Civil War ingår i den planen och för att hålla interesset levande för de odödliga hjältarna, så introduceras hela tiden nya hjältar i skaran. Här i Captain America får Black Panther en stor roll. I Captain America: Civil War vill FN få beslutanderätt över när the Avengers ska rycka in. Deras framfart har nämligen orsakat många oskyldigas död och massförstörelse. Oenighet uppstår bland superhjältarna som börjar puckla på varann i nästan hela filmen. Supertråkigt för någon som vill ha ett realistiskt drama, mumma för actionsuperhjältefansen, kanske. Påkostat och mycket datorfixning, och mitt betyg blir en svag trea. Det blir för mycket söndersmulade hus och bilar och för lite handling, för mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".