Toby Kebbell har fått hjälp av datorerna för att bli Durotan i Warcraft: The beginning. Foto: UIP.
Toby Kebbell har fått hjälp av datorerna för att bli Durotan i Warcraft: The beginning. Foto: UIP.

Warcraft: The beginning - Fantasy i westerntappning

Warcraft: The beginning
1:05 min

Regissören Duncan Jones har inspirerats av 60-tals-western när han gjort film av spelframgången Warcraft. Och även om jag tycker att handlingen och det krigiska är heldumt, så finns det en glimt där och häftigare orcher än i många andra filmer. (Premiär 27 maj).
Betyg: 3 

Warcraft - spelet som är så stort i datorvärlden har nu blivit film och för mig som inte spelet Warcraft är det ändå spännande att Duncan Jones fått uppdraget att regissera filmen. Hans första film Moon var en lågbudgetsciencefiction som var mycket bra. Och efter det gjorde han den labyrintiska Source Code. Nu tar han sig alltså ann filmen där Orcher står mot människor i en stor strid, och han ger det i grunden ganska krigiska och dumma berättelsen en glimt av mänsklighet och personlighet. Och han blåser upp orcherna till något som är så överdrivet att de blir lite kul.

Jag tror att det här hade kunnat bli hur dåligt som helst med många andra regissörer. Nu är det underhållande med en mycket Peter Forsberg-lik Travis Fimmel som Lothar, han som är ledare för de mänskliga styrkorna. Jag ger en trea till Warcraft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".