George Clooney som Lee Gates i Money monster. Foto: UIP.
George Clooney som Lee Gates i Money monster. Foto: UIP.

Money Monster - talkshowvärd i gisslandrama

Money Monster
1:19 min

George Clooney är den smajlande TV-stjärnan som lurar på tittarna aktier. När så ett av tipsen störtdyker så tar en av tittarna som runierat sig på köpet, TV-mannen som gisslan på bästa sändningstid. Mer underhållning än spänning. (Premiär 3 juni).
Betyg: 3

Money monster är en bensprattlande TV-show om pengar. TV-värden och stjärnan Lee Gates, som spelas av George Clooney, har tittarma i sin hand när han tipsar om köpvärda aktier. Säkrare än på banken, säger han om en aktie som sen störtdyker. En av tittarna som ruinerat sig och sin unga familj dyker upp i studion med en pistol och tar Gates som gisslan. Det är i direktsändning och tittarna får följa dramat, där Gates efterhand får allt större sympatier för den unge desperate killen med pistolen. Och när sen bolagets chef visar sig ha lurat alla och kört aktien i botten, så... ja ni får själva se fortsättningen. Money Monster är lite för lätt, för att helt tas på allvar. Det känns som lika mycket underhållning som Lee Gates sho, även om den har ett budskap i botten. Mitt ebtyg till Money Monster blir en trea. Jodie Foster har regisserat och Julia Roberts har en stor roll som TV-producenten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".