Ur filmen Den Lille Prinsen. Foto: Scanbox Entertainment.
Ur filmen Den Lille Prinsen. Foto: Scanbox Entertainment.

Den Lille Prinsen - klassiker har blivit två berättelser

Den lille prinsen
1:36 min

En av världens mest lästa barnböcker har blivit två filmer i en. En nutidshistopria om flickan som måste plugga 24-7, men så träffar den fantasifullen gubben i huset bredvid och då får höra berättelse två - Den lilla Prinsen. "Tvåan" mest orginell och bäst. (Premiär 10 juni).
Betyg: 3 

Den lille prinsen är en av de mest lästa barnböckerna i världen, och nu har den blivit film. Bakom filmen ligger samma regissör som till Kung Fu Panda, och det kanske ger en liten fingervisning av vad det blivit av filmatisering. Vi möter en liten flicka vars mamma har lagt upp en plan för hur hon ska lyckas i livet och där ingår att plugga, plugga och plugga för att komma in på rätt skola. Men så möter hon sin gamla granne, en gubbe som hyllar barnets fantasi och har ett gammalt flygplan på tomten. Och han börjar berätta historien om den lille prinsen. Berättelsen i nutid är med de vanliga datoranimerade dockorna, och känns som vilken historia som helst. Men när vi möter den lille prinsen blir det mer spännande. Och där skulle jag vilja vara mera. Så lite för mycket spring och action och datordockor i nutiden, men mer fantasi och vackra bilder i berättelsen om prinsen. Jag ger en stark trea i betyg till Den lille prinsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".