Colin Farrell på hotellet i Lobster. Foto: Lucky Dogs.
Colin Farrell på hotellet i Lobster. Foto: Lucky Dogs.

The Lobster - singlarnas kamp för överlevnad

Lobster
1:24 min

Grekiske regissören Yorgos Lanthimos är känd för sina skruvade filmer med utsatta relationer. Här möter vi singlar på ett hotell, de har 75 dagar på sig att fina en partner annars förvandlas dom till ett djur. Livet på hotellet är spännande skildrat, sen när handlingen förflyttas så tappas fokus. (Premiär 29 juli).
Betyg: 3

The Lobster av grekiske regissören Yorgos Lanthimos är sommarens mest udda film, men så ska det ju vara när Lanthimos är i farten. Colin Farrell är singel och det är inget som tillåts i staden. Han placeras därför tillsammans med an massa andra singlar på ett hotell. 75 dagar får han på sig att hitta en partner bland de andra gästerna, annars förvandlas han till ett djur. Och han väljer hummern som djur när han skriver in sig på hotellet. Ett bra val säger hotellets ägare, utan en glimt i ögat. Den del av filmen som utspelar sig på hotellet är bra, spännande och kul på ett svart sätt. Men sen när han flyr ut i skogen, dit andra singlar från staden sökt sig så blir det mer ofokuserat och motsägelsefullt. Så hade hela filmen varit i samma miljö som inledningen hade betyget blivit högre än den trea jag ger, men jag tycker att The Lobster stannar av mot slutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".