Chris Pine som Captain James T. Kirk i Star Trek Beyond. Foto: UIP.
Chris Pine som Captain James T. Kirk i Star Trek Beyond. Foto: UIP.

Star Trek Beyond - som ännu en superhjältefilm

Star Trek Beyond
1:12 min

Nya Star Trek känns som en i mängden av superhjältefilmer, bara det att man flyger högre. Snabba actionklipp och referenser till tidigare Star Trek-filmer gör att åtminstone jag tröttnar. (Premiär 20 juli).
Betyg: 2 

Är man Star Trek-nörd så kanske det är årets Äntligen! när nu nya Star Trek har premiär. Med tillägget Beyond den här gången. Och visst finns de alla här med den nya omgångens skådespelare, Spock, Kirk och de andra. Men berättelsen skulle lika gärna kunna vara en superhjältefilm, fienden hotar att ödelägga hela Federationen, de sammanslutna planeterna i universum. Och naturligtvis är det Star Trek-hjältarna som tar sig an utmaningen och fixar till synes omöjliga motgångar. Det är mycket snabbklippt flimrande action, mycket sparkar och slag, kraschade rymdskepp och rymdteknik. Ibland låter dialogen som hämtat ur en manual, och det känns inte så spännande om man inte är hängiven Star Trek-fan. Här finns en del humor, men inget oväntat, här finns mer teknik än rymdkänsla och mitt betyg blir inte högre än en tvåa. Jag hade helt enkelt tråkigt i biosalongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".