Morgan Freeman och Jack Huston i Ben-Hur. Foto: SF.
Morgan Freeman och Jack Huston i Ben-Hur. Foto: SF.

Ben-Hur - romarriket i skakig 3D

Ben-Hur
1:15 min

Ben-Hur från 1959 hade tusentals statister och spelades in i storfilmsformatet 70 mm och blev då en mäktig upplevelse. Årets Ben-Hur är skakig 3D, segt berättande och oengagerat skådespel. Att visa originalet vore bättre. (Premiär 2 september).
Betyg: 1

Ben-Hur, en klassiker från 1959, som spelades in med storbildsformatet 70 mm och hade tusentals statister. En storslagen upplevelse på stor duk. Ben-Hur som handlar om juden Judah Ben-Hur som är kungaättling, och har en adoptivbror i romaren Messala. Det utspelar sig på Jesus tid, några scener ur hans liv är med i filmen. En dag försöker en upprorsman döda en romersk befälhavare, i Jerusalem, och Ben-Hur får skulden till dådet. Och Messala som blivit romersk officer får i uppdrag att döma honom. Nya Ben-Hur är inspelad i skakig 3D, med segt manus och oengagerat skådespel. Och skiljer sig i handling en del från klassikern, till nya versionen nackdel. Mitt betyg blir en etta, slutet är en katastrof.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".