Stephen Lang i Don´t breathe. Foto: UIP.
Stephen Lang i Don´t breathe. Foto: UIP.

Don´t Breathe - bra och över gränsen

Don't Breathe
1:04 min

Tre unga ska göra ett inbrott hos en blind man. Han bor ensligt, är krigsveteran och har mycket pengar hemma. Allt går snett och dom blir inspärrade i huset med den livsfarlige mannen. Bra skräckfilm tills det blir för mycket med blod, sax och sperma mot slutet. (Premiär 2 september).
Betyg: 2

Don´t breathe är en skräckfilm om tre unga inbrottstjuvar. De har hört att en blind man, en krigsveteran som bor i ett stort hus utan grannar, har mycket pengar hemma. Och de ser det som en biljett bort från hålan dom bor i. När de brutit sig in i den gamle mannens hus går allt snett och de är fångade i en fälla. Han låser alla dörrar och spikar för fönstret dom brutit sig in genom. Sen börjar jakten på de tre. Och som sig bör hamnar dom i en stor, bråtefylld källare som är becksvart. Så här långt är det en riktigt bra rysare. Sen spårar det ur, med blod, sax och spermier. Jag säger inte mer, men betyget dalar till en tvåa för Don´t Breathe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".