Chloë Sevigny och Kate Beckinsale i Love & Friendship. Foto: Nonstop Entertainment.
Chloë Sevigny och Kate Beckinsale i Love & Friendship. Foto: Nonstop Entertainment.

Love & friendship - ingen att älska

Love & friendship
0:58 min

Det här är mer ironiskt än kärleksfullt, och då tycker jag man hamnat på fel sida när man ska göra en Jane Austen. Inte heller Kate Beckinsale som Lady Susan Vernon är tillräckligt märgfull för en Austen. (Premiär 23 september).
Betyg: 2

Love and friendship bygger på en novell av Jane Austen, och utspelar sig som vanligt i storgodsmiljö. Och som vanligt är det kärlek, intriger och makt, och humor. Men filmatiseringarna bygger också på att man ska hålla på någon, kanske bli förtjust eller förfäras så smått. Jag tycker inte att den här filmversionen fångar mig, Kate Beckinsale som intrigmakerskan Lady Susan Vernon har ingen motvikt i filmen, någon som man önskar ska sätta dit henne, de flesta känns rätt bleka helt enkelt - här finns definitivt ingen ny Mr Darcy eller någon kvinna med charm och beslutsamhet. Nej, mitt betyg blir bara en tvåa. Det är för karikatyr-mässigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".